Wat is Loving Day?

LovingDay.NL is een platform voor onderzoekers en andere geïnteresseerden in gemengde relaties en gezinnen in Nederland. Ieder jaar verkent Loving Day rond 12 juni kwesties waarmee gemengde relaties en gezinnen vandaag te maken hebben. LovingDay.NL is geïnspireerd op het Amerikaanse initiatief, LovingDay.com, de jaarlijkse viering van de ongrondwettig verklaring van interraciale huwelijksverboden in Amerika op 12 juni 1967; een zaak aangespannen door de gemengde familie Mildred en Richard Loving.

De eerste editie van de Nederlandse Loving Day vond plaats in 2013. In 2017 verwachten we de 5de Loving Day te kunnen houden.

Loving Day 2017; wat u kunt verwachten…

Een verandering ten opzichte van vorige jaren is dat het Publieksdebat van Loving Day gaat plaatsvinden in die andere grote stad in Nederland: Rotterdam, in het Verhalenhuis op Katendrecht. Een volkswijk waar men vanouds bekend is met de gemengde liefde;  waar al in de jaren ’20 van de vorige eeuw Chinese zeelui aan wal kwamen en verliefd werden op Rotterdamse meisjes.

 

En verder beleeft Lovingday.NL in 2017 het eerste jubileum. In 2017 vindt de 5de editie van Loving Day in Nederland plaats. Om die reden organiseert Stichting LovingDay.NL in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Maastricht een interdisciplinair congres: Power, Intimacy and the State: Mixed Families in Europe and Beyond, op 12 en 13 juni 2017 in Amsterdam.
Alle informatie vind je hier.

 

 

Nieuw is de scriptieprijs. LovingDay.NL  wil jonge onderzoekers op het gebied van gemengdheid en gemengde relaties stimuleren en ondersteunen. Met dat doel is de Loving Day Scriptieprijs ingesteld voor de beste scriptie over ‘etnische/raciale’ gemengdheid en gemengde relaties, geschreven aan een Nederlandse universiteit. De Loving Day Scriptieprijs wordt voor het eerst uitgereikt tijdens de Loving Day activiteiten rond 12 juni in 2017.