Wat is Loving Day?

LovingDay.NL is een platform voor onderzoekers en andere geïnteresseerden in gemengde relaties en gezinnen in Nederland. Ieder jaar verkent Loving Day rond 12 juni kwesties waarmee gemengde relaties en gezinnen vandaag te maken hebben. LovingDay.NL is geïnspireerd op het Amerikaanse initiatief, LovingDay.com, de jaarlijkse viering van de ongrondwettig verklaring van interraciale huwelijksverboden in Amerika op 12 juni 1967; een zaak aangespannen door de gemengde familie Mildred en Richard Loving.

De eerste editie van de Nederlandse Loving Day vond plaats in 2013. In 2017 bestaat de 5de Loving Day uit een Publieksdebat in Rotterdam en een internationaal congres in Amsterdam.

 

Loving Day 2018 en verder; we kunnen uw hulp gebruiken

De Lovingday viering van 2017 ligt inmiddels achter ons en was een groot succes. Er was een geweldig publieksprogramma in Verhalenhuis Belvedere in Rotterdam en een tweedaags congres in met Amsterdam met internationale sprekers en bezoekers. Verder is voor de allereerste keer de Lovingday.NL scriptieprijs uitgereikt. We kunnen met trots terugkijken op een geslaagd 5 jarig jubileum. voor meer info over Lovingday 2017 kijk hier

Een jubileum nodigt uit tot bezinning. Waar willen we met Lovingday.NL naartoe? Waar koersen we op? Wat willen we bereiken?  Er zijn inmiddels prachtige plannen geboren. We willen de jaarlijkse Lovingday viering ook op andere plekken in Nederland creëren. We gaan samenwerking zoeken met andere partijen. En we gaan op zoek naar die prachtige verhalen over gemengde liefde nu en in het verleden.

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen; we hebben hulp nodig. Stichting LovingDay.NL zoekt een

  • PR & Communicatieadviseur op vrijwillige basis
  • Websitebeheerder op vrijwillige basis
  • Fondsenwerver op vrijwillige basis

Geïnteresseerd? hier vind je de vacatures